Korea 2016 – Tredje uke

Mandag 4.juli: Retur til Seoul via DMZ…

Mandag var det meldt mye regn, men vi fikk stoppet et par steder på hjemveien før det kom. Først på Sokcho fyr, der det var flott utsikt, men litt skyer skjulte de Nord-Koreanske fjellene. Innom film-felt som desverre var stengt, der mange av de Koreanske populære dramaene er filmet. Så en tur oppover mot Nord-Korea. Desverre var DMZ ikke åpen på mandager, så vi fikk bare lurt oss litt innenfor DMZ og kjent på stemnkngen der piggtrådruller og minefeltene lå ned til veien. Litt strenge skilt gjorde at vi okke tok sjansen på å kjøre helt til vi møtte soldatene. Her lå den 4. tunnelen som er oppdaget på 1970-tallet, gravd ut av de Nord-koreanerne har gravd under DMZ – Ca 1600 m. De har lagt inn skinner for å kunne innvadere med soldater i “tog-vogner”. Det er muligens oppdaget flere etter de fire. Siste stopp før levering av leiebilen var kyllingrestaurant i Chuncheon, med servering av byens berømte “Tak-kalbi”. AJ kjørte oss til T-banen når han fikk bil

 

Onsdag 6. juli
Etter en rolig dag i Shinweol med deilig Sauna igjen, var det på tide å møte flere venner. De hadde invitert oss til en flott restaurant like ved Gangnam og det var Gangnamstyle.Masse nye spennende retter og varianter av sjømat og godt krydret blekksprut.

en. Veldig hyggelig fyr – Tripadvisor. Ankom mormor i Shinweol ca halv 11 så ikke så verst.

Søndag 10.juli: Yonsan og Dongdemun

Vi pakket tannbørster om morgenen og dro til sentrum ved palasset Changdeok-goong (창덕궁).  Eunju fikk noen timer på byens beste bokhandel, Kyobo, og vi gutta….

….
Lotte World – GyroDrop
GyroDrop2016