Korea 2016 – Andre uke

 

Mandag 27. juni – Torsdag 30. juni
Mandag tok vi bussen til Vivaldi Park der vi hadde fått ordnet 4 netter på Oak building. Gratis shuttlebuss fra Mokdong i Seoul kl 0800 og den gamle taxisjåføren gjorde der litt ekstra spennende å finne fram tidsnok til buss-stasjonen men det gikk bra. Mandagen valgte vi å ta det rolig å utsette besøk av vannlandet Ocean World over gata til tirsdag+torsdag. Ocean World ble veldig bra. Masse rør og rutsjebaner, Flytebasseng og kult bølgebasseng + stort saunaanlegg. Badstu med 112 grader var ganske heftig. Fikk også prøvd spisefisk for føttene. Onsdagen prøvde vi en flott minigolf med skikkelige golfkøller og gress på greenen. Skulle også ta en tur til fjells med gondolen men litt slow-life onsdag. Ellers kjekke kræsj-biler og ufo.

Fredag 1. juli – Lørdag 2. juli – Daechong
Etter vi var fornøyd med 2 dager i vannland var planen 2 dagers fjelltur. Tidlig start med rutebuss til Chuncheon hvor vi hentet leiebil hos AJ, en Kia K3, og deretter kjørte til startpunktet for fjellturen. Ikke så langt å gå, 8 km opp til Sør Koreas høyeste fjell – Daechang i Soraksan Nasjonalpark. Men ca 700 høydemeter opp pluss mange mange ekstra pga opp og ned. En kjempeflott løype langs fjellkammene inn til Daechang, men værmeldingene var veldig usikre… regnbygene begynte allerede etter halvtimen, og en time til så kom det bøttevis jevnt og trutt. Kort natt før turen gjorde det ikke enklere og alle fikk tilbud om å snu etter 3 km. Ingen som ønsket det nei og vi KLATRET meter for meter oppover til vi etter 5 timer kunne skimte fjellhytta i tåka. Da var det nesten som tårene kom. Stor hytte med liggeplasser og kjøkken. Men ikke tørkemuligheter, så skotørk var ikke mulig. Likevel godt med mat og en varm litt hard sengeplass. Fikk sovet en del ihvertfall og etter nattens regn var det bare tåke igjen lørdagen. Vi gikk ned en annen veg, ned fra 1708 moh til 440moh med 28-30% “stigning” halve løypa… Slitne knær og imponerte foreldre når vi kom ned. Men denne dagen fikk vi tåke og en del sol, så masse ekorn, blomster og trær, hakkespett og andre fugler, masse kule insekter og biller, en knallgul/rød frosk og en giftslange, altså mye morro. Men 5 timers nedoverbakke tross korte pauser. Alle var enige om det var en fin tur, men trenger pause noen dager. En fjelTOPP er besteget men den neste skal være et flatt fjell.

Lørdag 2. juli – Mandag 4. juli: Sokcho
Ankom Sokcho lørdag kl 4 etter dagens vandring ned fra Daechong. I Sokcho ble det først mat, så fant vi greit pensjonat “Sunflower House”. Så to timer på stranda ut mot Japan. Kalles Østhavet av Korea og Japan kaller det Det Japanske havet. Naboer er alltid gode venner… Men bedre enn forholdet til naboen i nord – ca 30 min med bil nordover fra Sokcho…
Men uansett navn gir havet flotte bølger på stranda og mye sand i badebuksa.